RETETA ZILEI
Ciorba cu pleurotus, legume si paste
- 1,5 kg ciuperci pleurotus
- 2 cepe mijlocii
- 2 morcovi
- un dovlecel
- un fir de praz
- un pastarnac
- 50 g paste (spirale)
- 1 l bors proaspat
- o legatura patrunjel
- 4-5 linguri ulei
- o legatura leustean
Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se taie in felii groase de 1 cm, Se curata morcovii, pastarnacul, prazul si dovlecelul si apoi se taie in rondele. Seapa se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert 2 l de apa cu sare si, cand incepe sa clocoteasca, se pun ceapa, pastarnacul, morcovii si prazul. Se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se adauga dovlecelul, ciupercile, pastele si uleiul. Cand s-au fiert toate ingredientele, se adauga si gorsul fiert separat si se mai lasa sa dea ciorba in cateva clocote. Se stinge focul si se adauga verdeata tocata. Se poate manca si rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu