Usturoiul (Allium sativum) este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment și condiment. În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).
Cum prepari tinctura de usturoi?
Se pisează două căpăţâni de usturoi, peste care se toarnă 500 ml de votcă sau alcool de 70˚. Se lasă nouă zile la soare, după care se pune în sticle închise la culoare și se depozitează într-un loc uscat, ferit de lumină. Se iau câte 10-15 picături în 50 ml de apa sau ceai. Pentru eliminarea viermilor intestinali se iau câte 30 de picături dimineaţa, cu 30 de minute înainte de masă, în cure de 15 zile. În reumatism, se fac frecţii cu tinctură diluată în apă. Ca antimicotic, se fac aplicaţii locale cu o parte de tinctură diluată în două părţi de apă.
Antibiotic natural
Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. Contra sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamanii. Este o planta atat de puternica incat atunci cand e frecata pe picioarele cuiva intra rapid in sange si poate avea un efect benefic in plamani. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocand cativa catei de usturoi, amestecandu-i cu putin untdelemn de masline si aplicand mixtura pe talpi.
Scaderea tensiunii arteriale
Un catel de usturoi proaspat contine intre 5 si 9 miligrame de alicina. Luat pe stomacul gol dimineata, usturoiul regleaza tensiunea si intareste sistemul imunitar.
Alicina
Este un produs de conversie a alinei (un aminoacid ne-esential, denumire provenita de la termenul latinesc al usturoiului, Allium sativum), fiind un compus de sulf care confera usturoiului majoritatea proprietatilor. Insa ea nu se gaseste in mod natural in usturoi, se sintetizeaza in momentul ruperii sau zdrobirii usturoiului, ca o reactie de aparare.
Mujdeiul de usturoi - reteta
-2 capatani de usturoi
-sare
-o lingurita de ulei
-4 linguri de smantana
Usturoiul se curata si se zdrobeste, se pune intr-un castronel si se freaca bine cu sare si ulei, cand se face ca o pasta se adauga smantana si se omogenizeaza bine.
e preluare integrală sau parţială a
conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru
publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online -
http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/214770/De-ce-apar-caderile-de-calciu
„Organismul îşi ia
calciul din apă şi din alimentele care conţin acest mineral în cantităţi
mari, dar reţine doar o parte, restul fiind eliminat prin fecale şi
urină. Consumul exagerat de zaharuri scade absorbţia calciului în
organism. De aceea, trebuie să mâncăm frecvent iaurt, spanac,
brânzeturi, lapte, fructe şi legume. Glanda parotidă reglează cantitatea
de calciu primită de organism prin secretarea hormonului parotidian.
Când secretă prea mult, nivelul de calciu din sânge creşte şi, astfel,
scade cantitatea de calciu care ar trebui să ajungă în oase, dinţi şi
muşchi”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/214770/De-ce-apar-caderile-de-calciu
Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/214770/De-ce-apar-caderile-de-calciu
„Organismul îşi ia
calciul din apă şi din alimentele care conţin acest mineral în cantităţi
mari, dar reţine doar o parte, restul fiind eliminat prin fecale şi
urină. Consumul exagerat de zaharuri scade absorbţia calciului în
organism. De aceea, trebuie să mâncăm frecvent iaurt, spanac,
brânzeturi, lapte, fructe şi legume. Glanda parotidă reglează cantitatea
de calciu primită de organism prin secretarea hormonului parotidian.
Când secretă prea mult, nivelul de calciu din sânge creşte şi, astfel,
scade cantitatea de calciu care ar trebui să ajungă în oase, dinţi şi
muşchi”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/214770/De-ce-apar-caderile-de-calciu
Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/214770/De-ce-apar-caderile-de-calciu
„Organismul îşi ia
calciul din apă şi din alimentele care conţin acest mineral în cantităţi
mari, dar reţine doar o parte, restul fiind eliminat prin fecale şi
urină. Consumul exagerat de zaharuri scade absorbţia calciului în
organism. De aceea, trebuie să mâncăm frecvent iaurt, spanac,
brânzeturi, lapte, fructe şi legume. Glanda parotidă reglează cantitatea
de calciu primită de organism prin secretarea hormonului parotidian.
Când secretă prea mult, nivelul de calciu din sânge creşte şi, astfel,
scade cantitatea de calciu care ar trebui să ajungă în oase, dinţi şi
muşchi”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/214770/De-ce-apar-caderile-de-calciu
Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/214770/De-ce-apar-caderile-de-calciu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu