Păpădia este găsită pretutindeni, unde se află vegetație, de la câmpie până în zona subalpină, prin locuri necultivate și pe marginile drumurilor. Ea are anumite locuri in care creste ca de exemplu: nu creste în loc umbros ci în loc cu soare, ea crește în calea unui izvor subteran, etc.
Păpădia reprezintă o plantă medicinală apreciată pentru proprietățile ei terapeutice: curață organismul, stimulează activitatea ficatului, vindecă diabetul. Rădăcinile de păpădie sunt considerate un remediu natural în tratamentul unor variate afecțiuni datorită acțiunii acestora asupra organismului: depurativă, sudorifică, diuretică, stimulatorie, fiind utilizate și ca tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.
Păpădia ajută și la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentațiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamației ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale.
Salata de frunze proaspete de păpădie curăță organimul de toxine. Decoctul de păpădie se recomandă în afecțiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Din acest decoct se beau zilnic, două trei căni pentru rezultate eficiente.
Papadia este o sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum si minerale cum ar fi fier, potasiu si zinc. Frunzele de papadie sunt utilizate la salate, sandwichuri si ceaiuri, pentru a le oferi aroma.
Radacinile sunt folosite ca inlocuitori de cafea, iar florile se pot folosi la producerea vinurilor. In mod traditional, radacinile si frunzele de papadie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice. Multi oameni trateaza unele boli de rinichi, inflamatia, afectiunile pielii, arsurile stomacale si diareea, cu infuzie si ceai de papadie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu