duminică, 4 februarie 2018

Beneficiile Kiwi-ului

BENEFICIILE KIWI-ului

1. Ajuta digestia
Kiwi in stare cruda, proaspata contine actinidina, o enzima care dizolva proteinele si care poate contribui la digestia unei mese asemenea papainei din papaya sau bromelainei din ananas.

2. Contribuie la gestionarea tensiunii arteriale
Nivelul ridicat de potasiu din kiwi contribuie la mentinerea echilibrului electrolitilor prin contracararea efectelor sodiului.
3. Protejeaza fata de alterarea ADN-ului
Un studiu realizat de Collins, Horska si Hotten a aratat ca aceasta combinatie unica de antioxidanti din fructele kiwi ajuta la protejarea ADN-ului celulelor fata de deteriorarile oxidative. Unii experti considera ca acest lucru poate participa la prevenirea cancerului.
4. Stimuleaza imunitatea
Continutul ridicat de vitamina C din kiwi, impreuna cu alti compusi antioxidanti stimuleaza sistemul imunitar.
5. Instrument inteligent pentru pierderea in greutate
Indicele glicemic scazut al fructului kiwi si continutul ridicat de fibre garanteaza ca nu va crea o „navala” puternica de  insulina ca alte fructe cu un continut ridicat de zahar – astfel incat organismul nu va raspunde prin depozitarea grasimii.
6. Imbunatateste sanatatea digestiva
Kiwi reprezinta o bogata sursa de fibre. Acest lucru previne constipatia si alte probleme intestinale.
7. Ajuta la curatarea toxinelor
Fibra din kiwi ajuta la legarea si mutarea toxinelor din tractul intestinal.
8. Contribuie la combaterea bolilor de inima
Consumul a 2-3 kiwi pe zi reduce potentialul de coagulare a sangelui cu 18% si diminueaza trigliceridele cu 15%. Multe persoane iau aspirina pentru a reduce coagularea sangelui, dar acest lucru determina multe efecte secundare, inclusiv inflamatie si sangerari intestinale. Kiwi are aceleasi beneficii anticoagulare, fara efecte secundare, doar beneficii suplimentare asupra sanatatii!
9. Potrivit pentru diabetici
Kiwi este incadrat in categoria „redus” din punct de vedere al indicelui glicemic, ceea ce inseamna ca nu creste rapid nivelul zaharului din sange. Prezinta o incarcatura glicemica 4, ceea ce inseamna ca este sigur pentru utilizare de catre diabetici.
10. Protejeaza impotriva degenerescentei maculare si altor probleme oculare
Degenerescenta maculara este principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta. Un studiu efectuat pe mai mult de 110.000 de persoane (barbati si femei) a aratat ca, prin consumul a 3 sau mai multe fructe kiwi pe zi, a scazut degenerescenta maculara cu 36%. Se considera ca acest lucru este asociat cu nivelurile ridicate de luteina si zeaxantina din kiwi – ambele fiind substante chimice naturale gasite in ochiul uman. Desi studiile au utilizat atat fructe dar si legume, nu a putut fi demonstrat acelasi efect si in cazul legumelor.
11. Creeaza echilibrul alcalin
Kiwi se afla in categoria „celor mai alcaline fructe”, ceea ce inseamna ca are un aport bogat de minerale pentru a inlocui excesul de alimente acide pe care le consuma cele mai multe dintre persoane. Cateva dintre beneficiile unui organism corect echilibrat in ceea ce priveste raportul acid / alcalin sunt: pielea cu aspect tineresc, somnul profund, energia fizica abundenta, incidenta mai mica a racelilor dar si artritei si osteoporoza redusa.
12. Minunat pentru piele
Kiwi este o sursa buna de vitamina E, un antioxidant cunoscut ca protejeaza pielea fata de procesul de degenerare.
13. Gustul exotic si aspectul pentru varietate culinara
Kiwi arata si are un gust minunat. Deseori copiii iubesc aceste fructe pentru ca sunt atat de diferite comparativ cu cele mai multe dintre fructe.
Pentru un echilibru nutritional, este intotdeauna bine sa se consume o varietate de alimente. Fiecare aliment are propriile sale calitati si puteri unice. Problema cu dietele urmate de cei mai multi oameni este ca se consuma un numar limitat de produse alimentare. Aceasta ne creste „sansele” de a nu beneficia de cantitati suficiente de substante nutritive importante.
14. Organic natural
Kiwi este pe lista alimentelor care sunt, in general, sigure din punct de vedere al reziduurilor de pesticide. In anul 2012 a patruns in top 10 cele mai sigure alimente. Desi este intotdeauna bine sa adoptam alimentele organice — atunci cand acest lucru este posibil — ca o chestiune de principiu, este, de asemenea, bine sa stim daca exista un mare pericol in cazul in care optiunea ecologica nu este disponibila sau posibila pentru noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu