luni, 20 august 2018

Ceai pentru potență masculină - tonic general - afrodisiac

Ceai pentru potență masculină - tonic general - afrodisiac

Producător: Vraciul Satului
Setul contine 3 doze de ceai - 15lei
OFERTĂ: la 3 seturi comandate primiti o doza gratis (adica in total 10 doze de ceai) + un flyer informativ despre nutritie - 45lei

ACȚIUNE:
-tratarea impotentei prin cresterea circulatiei sanguine si orientarea fluxurilor spre zonele esentiale.
-antioxidant puternic.
-adjuvant in sterilitate masculina si feminina, boli venerice, anexita, metroanexita, amenoree, digestie dificila, balonari frecvente insotite de colici, insuficienta renala, hipertensiune.

COMPOZIȚIE:
frunze de ceai verde - Theae sinensis Folium,
brânca ursului - Heracleum Spondylium - Heracleum herba,
frunze de rozmarin - Rosmarini Folium,
radacina de lemn dulce - Liquiritiae Radix,
radacina de ginseng - Panacis Radix,
ceai negru - Camellia sinensis
frunze de ginkgo biloba - Ginkgo biloba
+petale de trandafir si cafea verde din culturi bio

UTILIZARE și PRECAUȚII:
Produsul reprezinta o formula naturala, potenta si eficace destinata barbatilor care vor sa-si imbunatateasca performantele sexuale. Inainte de a incepe orice tratament pentru disfunctii erectile, intrebati medicul daca inima dumneavoastra e suficient de sanatoasa, astfel incat sa faca fata efortului suplimentar din timpul actului sexual.
Nu se recomanda femeilor insarcinate.
Nu se recomanda persoanelor sub 18 ani.
Supradozarea produce reactii de tip alergic, vasodilatatie periferica, hipertensiune.

MOD DE PREPARARE:
O cana de apa clocotita se toarna peste 1 lingura de plante, se acopera 10 minute, se strecoara, se consuma la temperatura camerei.

MOD DE UTILIZARE:
A nu se depasi doza de 3 cani/zi
Se recomanda o cana de ceai cu 20min inaintea actului sexual.
Se indulceste cu o lingurita de miere.

COMANDA ACUM: www.facebook.com/VraciulSatului

luni, 4 iunie 2018

12 reguli de nutritie pe care să le respecţi


12 reguli de nutritie pe care să le respecţi


     1. Mănâncă zilnic 5 porţii de alimente bogate în antioxidanţi, cum ar fi afinele, cartofii dulci, broccoli, roşiile şi cătina.
     2. Bea în fiecare zi 3 ceşti cu ceai verde sau alb, deoarece ambele sunt bogate în antioxidanţi care menţin pielea tânără.
     3. Un pahar cu vin roşu se poate consuma în fiecare zi, pentru a beneficia de puterea antioxidanţilor din conţinutul său. Asta în cazul în care consumi alcool.
     4. Consumă mai multe fibre pentru un tranzit alert şi o detoxifiere eficientă a organismului. Se recomandă zilnic un consum de 25 de grame de fibre pe care le găseşti în fructe, legume şi cereale integrale.
     5. Nu uita de acizii graşi omega-3! Aceştia îi găseşti în peştele gras (somon, macrou, anşoa, ton, hering), dar şi în seminţele de in, dovleac, nuci şi avocado.
     6. Consumă în fiecare zi 3-4 linguri de ulei de măsline presat la rece. Este de preferat să-l consumi ca atare, ca dressing simplu peste salate.
     7. Să nu treacă nicio zi fără mişcare, chiar dacă este vorba despre o plimbare în pas alert. Este recomandat orice tip de activitate fizică pentru a ne menţine la greutatea corporală dorită.
     8. Măreşte-ţi flexibilitatea, deoarece astfel nu vei simţi senzaţia de amorţire şi înţepenire care te duce cu gândul la bătrâneţe. Yoga este una dintre cele mai bune metode de a spori elasticitatea corpului.
     9. Meditează măcar 5 minute în fiecare zi, deoarece acest exerciţiu are un impact considerabil asupra sănătăţii generale.
     10. Dormi mai mult! Este de preferat să ai un program bine stabilit de a merge la culcare pe care să-l respecţi cât mai des posibil. De asemenea, un truc recomandat, este acela de a sta departe de televizor sau calculator înainte de culcare, deoarece aceste obiceiuri îţi pot perturba calitatea somnului.
     11. Activitatea sexuală regulată aduce numai beneficii pentru întregul organism. Acest obicei sănătos poate să te întinerească cu trei ani.
     12. Ia suplimente alimentare esenţiale pentru sănătate, cum ar fi vitamina D (1000 unităţi pe zi), calciu, magneziu şi acizi omega-3. Nu în ultimul rând, administrarea unor capsule cu multivitamine, în special persoanelor cu vârsta peste 40 de ani.

duminică, 4 februarie 2018

Beneficiile Kiwi-ului

BENEFICIILE KIWI-ului

1. Ajuta digestia
Kiwi in stare cruda, proaspata contine actinidina, o enzima care dizolva proteinele si care poate contribui la digestia unei mese asemenea papainei din papaya sau bromelainei din ananas.

2. Contribuie la gestionarea tensiunii arteriale
Nivelul ridicat de potasiu din kiwi contribuie la mentinerea echilibrului electrolitilor prin contracararea efectelor sodiului.
3. Protejeaza fata de alterarea ADN-ului
Un studiu realizat de Collins, Horska si Hotten a aratat ca aceasta combinatie unica de antioxidanti din fructele kiwi ajuta la protejarea ADN-ului celulelor fata de deteriorarile oxidative. Unii experti considera ca acest lucru poate participa la prevenirea cancerului.
4. Stimuleaza imunitatea
Continutul ridicat de vitamina C din kiwi, impreuna cu alti compusi antioxidanti stimuleaza sistemul imunitar.
5. Instrument inteligent pentru pierderea in greutate
Indicele glicemic scazut al fructului kiwi si continutul ridicat de fibre garanteaza ca nu va crea o „navala” puternica de  insulina ca alte fructe cu un continut ridicat de zahar – astfel incat organismul nu va raspunde prin depozitarea grasimii.
6. Imbunatateste sanatatea digestiva
Kiwi reprezinta o bogata sursa de fibre. Acest lucru previne constipatia si alte probleme intestinale.
7. Ajuta la curatarea toxinelor
Fibra din kiwi ajuta la legarea si mutarea toxinelor din tractul intestinal.
8. Contribuie la combaterea bolilor de inima
Consumul a 2-3 kiwi pe zi reduce potentialul de coagulare a sangelui cu 18% si diminueaza trigliceridele cu 15%. Multe persoane iau aspirina pentru a reduce coagularea sangelui, dar acest lucru determina multe efecte secundare, inclusiv inflamatie si sangerari intestinale. Kiwi are aceleasi beneficii anticoagulare, fara efecte secundare, doar beneficii suplimentare asupra sanatatii!
9. Potrivit pentru diabetici
Kiwi este incadrat in categoria „redus” din punct de vedere al indicelui glicemic, ceea ce inseamna ca nu creste rapid nivelul zaharului din sange. Prezinta o incarcatura glicemica 4, ceea ce inseamna ca este sigur pentru utilizare de catre diabetici.
10. Protejeaza impotriva degenerescentei maculare si altor probleme oculare
Degenerescenta maculara este principala cauza a pierderii vederii la persoanele in varsta. Un studiu efectuat pe mai mult de 110.000 de persoane (barbati si femei) a aratat ca, prin consumul a 3 sau mai multe fructe kiwi pe zi, a scazut degenerescenta maculara cu 36%. Se considera ca acest lucru este asociat cu nivelurile ridicate de luteina si zeaxantina din kiwi – ambele fiind substante chimice naturale gasite in ochiul uman. Desi studiile au utilizat atat fructe dar si legume, nu a putut fi demonstrat acelasi efect si in cazul legumelor.
11. Creeaza echilibrul alcalin
Kiwi se afla in categoria „celor mai alcaline fructe”, ceea ce inseamna ca are un aport bogat de minerale pentru a inlocui excesul de alimente acide pe care le consuma cele mai multe dintre persoane. Cateva dintre beneficiile unui organism corect echilibrat in ceea ce priveste raportul acid / alcalin sunt: pielea cu aspect tineresc, somnul profund, energia fizica abundenta, incidenta mai mica a racelilor dar si artritei si osteoporoza redusa.
12. Minunat pentru piele
Kiwi este o sursa buna de vitamina E, un antioxidant cunoscut ca protejeaza pielea fata de procesul de degenerare.
13. Gustul exotic si aspectul pentru varietate culinara
Kiwi arata si are un gust minunat. Deseori copiii iubesc aceste fructe pentru ca sunt atat de diferite comparativ cu cele mai multe dintre fructe.
Pentru un echilibru nutritional, este intotdeauna bine sa se consume o varietate de alimente. Fiecare aliment are propriile sale calitati si puteri unice. Problema cu dietele urmate de cei mai multi oameni este ca se consuma un numar limitat de produse alimentare. Aceasta ne creste „sansele” de a nu beneficia de cantitati suficiente de substante nutritive importante.
14. Organic natural
Kiwi este pe lista alimentelor care sunt, in general, sigure din punct de vedere al reziduurilor de pesticide. In anul 2012 a patruns in top 10 cele mai sigure alimente. Desi este intotdeauna bine sa adoptam alimentele organice — atunci cand acest lucru este posibil — ca o chestiune de principiu, este, de asemenea, bine sa stim daca exista un mare pericol in cazul in care optiunea ecologica nu este disponibila sau posibila pentru noi.

miercuri, 17 ianuarie 2018

Ciorba cu pleurotus, legume si paste - reteta zilei

RETETA ZILEI
Ciorba cu pleurotus, legume si paste

Ingrediente:
- 1,5 kg ciuperci pleurotus
- 2 cepe mijlocii
- 2 morcovi
- un dovlecel
- un fir de praz
- un pastarnac
- 50 g paste (spirale)
- 1 l bors proaspat
- o legatura patrunjel
- 4-5 linguri ulei
- o legatura leustean


Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se taie in felii groase de 1 cm, Se curata morcovii, pastarnacul, prazul si dovlecelul si apoi se taie in rondele. Seapa se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert 2 l de apa cu sare si, cand incepe sa clocoteasca, se pun ceapa, pastarnacul, morcovii si prazul. Se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se adauga dovlecelul, ciupercile, pastele si uleiul. Cand s-au fiert toate ingredientele, se adauga si gorsul fiert separat si se mai lasa sa dea ciorba in cateva clocote. Se stinge focul si se adauga verdeata tocata. Se poate manca si rece.

Kombucha



Kombucha


Acum mai bine de 2000 de ani, in China, in timpul dinastiei Tsin, a fost descoperita o ciuperca despre care se spunea ca ar aduce nemurirea. Era o vietuitoare stranie: crestea numai in ceai negru indulcit, se dezvolta rapid ca o masa gelatinoasa si nu prea placuta la vedere, iar lichidul galbui obtinut prin filtrarea sa avea un gust foarte placut si inviorator. Mai tarziu cu cateva sute de ani, a fost oficializata ca leac si in Japonia, in timpul imparatului Inkyo, care suferea de o boala digestiva grava, pe care nici un medic nu se pricepea sa o tamaduiasca. A ajuns atunci la curte, se spune, un medic venit din China, doctorul Kombu, care a adus cu el o bautura placuta la gust, preparata dintr-o ciuperca miraculoasa. Miraculoasa, pentru ca imparatul nu numai ca s-a vindecat ca prin farmec, dar s-a simtit si mai tanar si mai viguros ca niciodata. Entuziasmat, el a numit ciuperca dupa numele medicului care a adus-o - Kombucha.
Din extremul Orient, ciuperca a fost adusa apoi de negutatori in Rusia, unde a capatat o mare popularitate, fiind cunoscuta sub numele de "ceaiul kwas". Nu se stie exact cand a ajuns acest elixir in Europa, insa cert este ca in manastirile benedictine el era folosit intensiv de calugari, inca din secolul al Xviii-lea. Zeama acestei ciuperci era un remediu pretios contra reumatismului, a gutei, a deranjamentelor digestive, dar si a otravirilor, a bolilor infectioase si a anumitor forme de cancer. Inca de la 1915, au inceput studii sistematice, facute mai ales in Rusia, in Germania si in Tarile Baltice, despre acest remediu pe cat de straniu, pe atat de eficient intr-o sumedenie de boli. In paralel, datorita faptului ca este usor de obtinut casnic, el a devenit un leac de medicina populara extrem de raspandit, care a capatat o faima aproape oculta. Despre Kombucha se spune ca intinereste si reda vigoarea pierduta, elimina efectele otravirilor lente ale organismului si apara de majoritatea bolilor, fiind un fel de panaceu. Este folosit din Urali si pana in Elvetia sau Spania. S-a creat o mica legenda in jurul acestui remediu, care este intrebuintat intr-o multitudine de afectiuni, de la cele banale la cele mai grave.

Ce este de fapt Kombucha?

Este o colonie de nu mai putin de 12 specii de microorganisme (dupa unii cercetatori sunt mult mai multe), care convietuiesc in simbioza, alcatuind un sistem biologic fascinant prin complexitatea si organizarea sa. In principal, colonia este compusa din bacterii "prietenoase" si ciuperci (drojdii), care transforma zaharul in care cresc, precum si principiile active ale ceaiului negru, in substante cu efecte vindecatoare remarcabile.

Care este secretul puterii vindecatoare a acestui remediu?

Desi analiza chimica a ciupercii nu a fost elucidata complet, se stie deja ca ea contine cantitati insemnate de vitamina C, precum si vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), ceea ce justifica in buna masura proprietatile sale reintineritoare si de stimulare a rezistentei naturale a organismului. Apoi, in acest elixir au fost descoperite substante antibiotice si antivirale foarte puternice, care explica folosirea sa cu succes contra bolilor infectioase.
Poate cea mai importanta proprietate a sa este cea detoxifianta, de unde si utilizarile sale in tratarea reumatismului, a gutei, precum si a bolilor de piele. De asemenea, contine si substante cu efecte hormonale, motiv pentru care este recomandat ca remediu pentru varsta a treia, dar si pentru copiii aflati in crestere, pentru cei aflati la pubertate si care se confrunta cu fenomenele neplacute specifice acestei perioade.

Cum se obtine Kombucha?


Obtinerea acestei bauturi este destul de laborioasa, insa se poate face si casnic, dupa cum vom vedea in continuare:

• intr-un vas cu un litru de apa clocotita se pun 2 lingurite de ceai negru, se acopera si se lasa sa infuzeze vreme de 30 de minute, dupa care se strecoara si se amesteca bine cu 100 g zahar.

• ceaiul astfel obtinut se lasa sa se raceasca complet, pana ajunge la temperatura camerei, dupa care se pune intr-un borcan cu gura larga.

• se adauga in borcan un strat gelatinos de Kombucha si cateva drojdii (adica depuneri de pe fundul vasului) dintr-o cultura veche, dupa care se acopera gura borcanului cu un tifon.

• ceaiul cu zahar va fermenta imediat, dar se lasa sa stea 8-12 zile, dupa care se filtreaza. Acest timp este necesar pentru ca microorganismele prietenoase din aceasta colonie sa aiba timp sa consume zaharul si sa-l transforme in substante cu efecte vindecatoare.

• dupa trecerea celor 12 zile, se face filtrarea prin tifon, iar lichidul obtinut se trage in sticlute, care se tin la rece (termenul de valabilitate este de 15 zile), in timp ce masa gelatinoasa ramasa se foloseste pentru noi culturi.

Atunci cand preparam Kombucha, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri esentiale: in primul rand, toate vasele in care se face prepararea trebuie sa fie foarte curate, fara urma de hrana, care ar putea strica aceasta cultura. De asemenea, macerarea nu trebuie facuta in locuri neigienice, cu mirosuri grele (cum ar fi cel de prajeala) sau cu mult abur, intrucat altereaza calitatea preparatului. Trebuie folosit numai ceaiul negru (Thea sinensis), intrucat aceasta ciuperca nu creste in infuzia altor plante.

Boli in care este folosita cu succes Kombucha

Intern:


•Constipatie, colita de putrefactie - se tin cure de lunga durata (minimum o luna) cu Kombucha, care reechilibreaza flora intestinala si astfel imbunatateste tranzitul intestinal si elimina microbii daunatori. Se beau minimum doua pahare pe zi, de regula pe stomacul gol. Este un remediu valabil si contra candidozelor digestive, pentru atenuarea efectelor nocive ale administrarii antibioticelor, pentru stimularea digestiei.

•Hemoroizi - in fiecare dimineata se beau doua cani (aprox. 600 ml) de Kombucha. Pe langa eliminarea constipatiei, acest remediu are efecte antiinflamatoare si tonice venoase, care vor fi de un real folos in aceasta afectiune.

•Reumatism, guta - o cura de doua luni, in care se consuma zilnic jumatate de litru - un litru din acest preparat, are efecte de dezintoxicare remarcabile. Un anumit compus produs de aceasta ciuperca (acidul glucuronic) ajuta la inactivarea si eliminarea din organism a substantelor toxice, fiind un ajutor nepretuit in tratarea acestei categorii de afectiuni.

•Prevenirea si combaterea aterosclerozei si hipertensiunii - pacientii care sufereau de aceste boli si care au fost tratati intr-un spital din Riga (Lituania) cu acest remediu au prezentat o ameliorare certa a starii lor de sanatate. Se administreaza 3 pahare de preparat pe zi, in cure cu o durata de minimum trei luni.

•Durerile de cap de origine nervoasa - consumarea a 2-3 pahare de Kombucha poate opri din fasa migrenele care apar pe fondul stresului si al suprasolicitarii nervoase.

•Gripa, guturai, boli epidemice in general - studii recente de laborator au pus in evidenta faptul ca anumite substante secretate de Kombucha au efecte de neutralizare a virusurilor si a majoritatii bacteriilor. Mai mult, acest remediu este un stimulent puternic al imunitatii pe termen lung. De regula, se fac cure de doua saptamani pentru intarirea rezistentei naturale a organismului, timp in care se consuma jumatate de litru pe zi de preparat.

•Starile de anxietate, iritabilitate - se diminueaza in timp, atunci cand se consuma regulat acest remediu. Inca nu se cunosc foarte clar substantele care genereaza acest efect, dar este cert ca bautura din Kombucha intr-adevar linisteste nervii, alunga tristetea si reda pofta de viata. Se consuma zilnic inainte de fiecare masa cate o jumatate de pahar de preparat.

•Adjuvant in tratarea calculozei renale si biliare - se bea in fiecare zi cate un litru de Kombucha, de preferinta dimineata. O cura dureaza 7 zile si se poate repeta lunar.

•Adjuvant in tratamentul cancerului - in fosta U.R.S.S. s-au facut cele mai multe studii referitoare la efectele acestei ciuperci in tratarea si mai ales in prevenirea cancerului. Inca din 1951, cand au inceput si primele experimente nucleare, care au declansat in unele zone o adevarata epidemie de cancer, Unitatea Centrala de Cercetari Oncologice si Academia din Moscova au inceput sa cerceteze cum actioneaza "ceaiul kwas" (cum este numit in aceasta tara) in boala canceroasa. S-a ajuns la concluzia ca prin efectele sale intens depurative, de stimulare imunitara (intre altele, administrarea sa stimuleaza productia de Interferon) si vitaminizante este un remediu excelent de protectie impotriva cancerului. De asemenea, poate fi folosit cu succes in tratarea cancerului de colon in faze incipiente si a leucemiei. De regula, se bea un litru din acest remediu pe zi, in locul apei de baut, in cure de lunga durata (minimum 45 de zile).

•Atenuarea efectelor intoxicatiilor lente cu metale grele, gaze toxice, deseuri radioactive - tot savantilor sovietici le apartin si studiile facute in regiunile Solikamsk si Beresniki din vestul Muntilor Urali, unde se inregistrau foarte putine cazuri de cancer si alte boli cronice, in ciuda poluarii intense din aceasta zona cu deseuri industriale cu mercur, plumb, materiale radioactive. Concluzia a fost ca bautura de Kombucha utilizata in mod traditional de populatia din aceasta zona pur si simplu ajuta la eliminarea acestor materii toxice din organism si previne imbolnavirile. Se consuma un litru de preparat pe zi, in cure de 30 de zile, cu 7 zile de pauza intre ele.

Aplicatii externe:

•Amigdalita, dureri de gat - se face gargara cu un pahar de bautura concentrata de Kombucha. In plus, se bea zilnic cate o jumatate de litru de remediu pana la insanatosire.

•Ten cu aspect incarcat - se curata in fiecare seara tenul cu un tampon de vata inmuiat in acest preparat. De asemenea, se consuma dimineata, pe stomacul gol, 1-2 pahare de Kombucha.

luni, 15 ianuarie 2018

Kaki, fructul zeilor


Kaki sau Persimmon este un fruct exotic si delicios, mai putin cunoscut la noi, insa din ce in ce mai prezent in super-marketuri.

Copacii in care cresc poarta numele Diospyros, care vine din greaca antica semnificand “fructul divin” sau “hrana lui Zeus”. Cele doua specii de persimona comestibila provin fie din Asia, fie din America de Nord. Fructele din Asia de la Diospyros kaki sunt originare din Japonia si China. Au marimea unei piersici medii, o culoare care variaza de la galben la portocaliu inchis, coaja tare si lucioasa si o pulpa dulce, putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem.

Acest fruct cu gust inconfundabil, denumit si “piersica japoneza”, asemanator ca forma rosiei si avand textura ce seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben, reprezinta o alternativa excelenta pentru dulciurile nesanatoase.

Mai mult decat atat, beneficiile acestui fruct care se culege toamna din copaci inalti de aproximativ 10 metri, trebuie cunoscute de fiecare, caci acesta este unul dintre fructele cu cel mai bogat continut nutritional .

Fructul Kaki este bogat in magneziu, un mineral ce regleaza metabolismul si combate depresia si starea de oboseala. De asemenea kaki este mai bogat in potasiu decat banana, fiind astfel indicat chiar si in sarcina.

Kaki este bogat in vitamine ca A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C. De asemenea kaki contine si minerale necesare organismului, precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc. Kaki este bogat in carbohidrati de buna calitate si contine la fel de multi antioxidanti ca si ceaiul verde.

Foarte bogat in betacaroten, fructul kaki este de culoare portocaliu puternic, fiind indicat sa se consume cu tot cu coaja. Kaki mai este bogat si in acizi organici, taninuri si proteine.

Iata cateva dintre beneficiile sale:

1. Stimuleaza imunitatea organismului
Fructul oriental Persimmon este o sursa excelenta de substante cu proprietati antioxidante motiv pentru care se recomanda consumul acestuia pentru a intari sistemele de aparare ale organismului. Fructul kaki contine o cantitate importanta de vitamina A. Daca se consuma 100g din acest fruct aveti parte de o treime din doza zilnica recomandata de vitamina A. De asemenea trebuie adaugat faptul ca proprietatile antioxidante ale acestui fruct oriental vin si din continutul important de vitaminele C si E (alte doua vitamine cu rol antioxidant). Insa pentru a beneficia cat mai mult de vitaminele acestui fruct se recomanda consumarea acestuia cu tot cu coaja.

2. Lupta impotriva cancerului
Una dintre cele mai temute afectiune ale zilelor noastre este cancerul, aparitia acestuia fiind legata de scaderea capacitatii de functionare a sistemului imunitar. Este demonstrat faptul ca persoanele care consuma zilnic fructul kaki sunt protejate impotriva acestei maladii mortale. O alta substanta implicata in stimularea directa a celulelor implicate in apararea organismului este licopenul. Fructul kaki contine si acest antioxidant cu rol antitumoral fiind astfel considerat un aliment care protejeaza impotriva cancerului de prostata, de plaman, de stomac si de intestin gros.

3. Este un diuretic eficient
Fructul kaki contine in cantitate mare potasiu, mineral responsabil de eliminarea excesului de apa din organism. Pe de alta parte, acest fruct fiind sarac in sodiu dar cu un nivel inalt al continutului de potasiu, se poate afirma ca acesta poseda proprietati diuretice fiind de un real folos in cazul celor care se lupta cu valori crescute ale tensiunii arteriale.

4. Regleaza colesterolul si protejeaza inima
Fructul kaki este si o sursa excelenta de fibre in special daca este consumat cu tot cu coaja. Tot datorita continutului ridicat in fibre solubile acest fruct este implicat in mod direct in scaderea nivelului de grasimi din sange si implicit in reglarea colesterolului sanguin. Cu cat acest nivel se mentine in limitele normale cu atat sansele de aparitie a afectiunilor cardiace sunt mai mici. De asemenea kaki este bogat in carbohidrati, nutrienti cu care se “hraneste” muschiul inimii.

5. Combate depresia si oboseala, reprezentand un excelent energizant natural
Bogat in antioxidanti, fructul kaki contribuie in preventia aterosclerozei, ajutand la reducerea stresului, a starilor de anxietate si a oboselii. 100 grame de fruct contin 70 de calorii, iar dintre acestea marea majoritate sunt constituite din zaharuri complexe care contribuie la nivelul de energie furnizat organismului. De aceea, decat sa faceti exces de cafea sau bauturi energizante mai bine mancati un fruct kaki. De asemenea acest fruct este excelent pentru sportivi deoarece le procura o cantitate suficienta de zaharuri pentru a putea face fata efortului fizic.

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Bors de Zarzavat - reteta zilei

RETETA ZILEI
Bors de Zarzavat

Ingrediente:
- 1 l apa
- o ceapa
- 2 morcovi
- o telina mica
- o legatura de patrunjel
- un pastarnac
- 3 cartofi
- 500 ml bors
- 2 linguri de leustean tocat 




Mod de poreparare:
Toate zarzavaturile taiate marunt se pun la fiert in apa rece. Cartofii taiati in cuburi se adauga atunci cand zarzavatul este aproape fiert. Separat, borsul se da intr-un clocot si se adauga in oala cu zarzavaturi. Se ia de pe foc si se pune si leusteanul, tocat marunt.

Sinuzita - remedii naturiste


Sinuzita, adică infecţia membranei mucoase care căptuşeşte interiorul foselor nazale şi sinusurile, are cauze multiple: persoanele care se confruntă cu rinită alergică pot dezvolta, în majoritatea cazurilor, şi sinuzita cronică; polipii nazali, afecţiunile structurale ale nasului, precum deviaţia de sept, pot obstrua pasajul nazal, mărind riscul apariţiei sinuzitelor. De asemenea, infecţiile fungice care apar la persoanele cu un sistem imunitar slăbit pot cauza sinuzita. Respiraţia urât mirositoare, durerea de cap, durerea în spatele ochilor şi în zona frunţii, febră, durerile dentare, secreţii gălbui-verzui care se scurg din nas dinspre partea posterioară a gâtului, tusea productivă sunt câteva dintre simptomele sinuzitei care ar trebui să vă trimită la medic. Factorii care cresc riscul apariţiei sinuzitelor sunt fumatul, poluarea, folosirea în exces a spray-urilor decongestionante, schimbarea bruscă de presiune, înotul în apă contaminată sau apă foarte rece.

Tratament ambulatoriu

• Cataplasme cu hrean: hreanul dat pe razătoare poate fi folosit şi în combinaţie cu rădăcină de Untul Pământului. Se pun într-un tifon şi se aşază aproape de rădăcina nasului, 15 minute, hreanul producând un acces de lăcrimare şi de eliminare pe cale nazală a secreţiilor care blochează sinusurile. Se repetă procedura minim cinci zile.

• Perna cu sare încălzită: într-un săculeţ de bumbac se pune sare care se încălzeşte în cuptor după aceea şi se aşază pe frunte până se răceşte, iar apoi se reîncălzeşte şi se repetă procedeul până când se observă o ameliorare.

• Inhalări cu sare: în doi litri de apă clocotită se pun patru linguri cu sare şi se fac inhalări cu aceşti aburi, timp de zece minute.

• Usturoiul este foarte eficient pentru că are efect antibacterian: peste un căţel de usturoi zdrobit se pun patru linguriţe de apă şi cu ajutorul unei pipete se pun câte zece picături din acest amestec în fiecare nară.

• Se stimulează imunitatea cu tinctură de Echinaceea sau/şi se beau zilnic două căni cu ceai de Echinaceea în care se adaugă ulei volatil de cimbru şi busuioc. Tinctura de arnică se administrează câte 50 de picături, diluate într-o jumătate de pahar de apă, de trei ori pe zi, pentru creşterea imunităţii faţă de infecţiile respiratorii şi urinare.

• Ardeiul iute este eficient în cazul rinitelor şi sinuzitelor şi se recomandă consumarea lui timp de două săptămâni. Se poate face şi cataplasma pe frunte cu tinctura de ardei iute diluată cu puţină apă.

• Se iau câte 3-5 picături din amestecul de ulei esenţial de mentă şi de busuioc de patru ori pe zi. (14 zile). Acest remediu decongestionează sinusurile şi combate infecţiile bacteriene.

• Se pot face aspirări nazale cu următorul amestec: 4 linguri de salvie, 4 linguri frunze şi fructe de afin, 4 linguri de frunze de mentă, 2 linguri de coada-şoricelului şi 2 linguri frunze de soc. Se pun 2 linguri din acest amestec în 250 ml de apă clocotită şi se lăsă la fiert încă 10 minute. Se strecoară şi se fac aspirări de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.

• Băile de aburi cu ulei esenţial de brad, mentă sau eucalipt sunt foarte eficiente! În timpul băilor de aburi puteţi stimula circulaţia la nivelul sinusurilor, prin apăsări repetate cu degetele arătătoare, în partea de jos a nărilor, la rădăcina nasului, sub sprâncene şi la baza pomeţilor.

• Pe sinusurile afectate, se aplică terci de tătăneasă, de coada-calului sau cartofi cruzi, daţi pe răzătoare. Dacă sunt afectate sinusurile frontale sau maxilare, se pot aplica frunze de varză strivite. Ziua se lasă 2-3 ore, iar noaptea se pot lăsa şi mai mult. Sunt foarte eficiente şi cataplasmele cu mălai sau cu nisip cald.

• Respirarea de aer cald, umed de la un duş cu aburi, baie fierbinte sau dintr-o chiuvetă umplută cu apă.

• Foarte important este să se evite aerul foarte rece şi uscat, fiind luată în considerare folosirea unui umidificator pentru a creşte umezeala aerului din interiorul casei.

• Consumul de cantităţi mari de fluide este necesar pentru a dilua mucusul ce blochează sinusurile.

• Cimbrul, ienupărul, mugurii de pin, salvia, coada-şoricelului, tătăneasa ori muşeţelul sunt plante care, folosite împreună, dau rezultate remarcabile în tratarea sinuzitei. Se face o infuzie obţinută dintr-o lingură de amestec de plante şi 250 ml apă clocotită. Se beau zilnic trei căni de ceai îndulcit cu miere de albine.

Menta

Beneficiile miraculoase ale mentei


Menta aduce beneficii asupra tubului digestiv, respiratiei, ficatului, vezicii biliare (fiere), circulatiei, avand si un puternic efect asupra sistemului nervos:

1. Menta consumata din alimentatie stimuleaza secretia sucului biliar si golirea bilei in intestine, facilitand digestia grasimilor;
2. Ceaiul de menta este bun in problemele biliare si in micsorarea calculilor biliari (pietre la fiere);
3. Menta detoxifica organismul;
4. Inlatura tulburarile intestinale, trateaza diareea, meteorismul, bolborismele si crampele intestinale;
5. Dezinfecteaza, un alt aspect prin care previne infectiile tubului gastric;
6. Are efect antiobiotic usor;
7. Previne infectiile respiratorii, fiind puternic volatil mentolul – o substanta consinuta in cantitati mari in frunzele si florile de menta. De asemenea menta este ultila si in tratarea racelilor, inspirandu-se vaporii de mentol (infuzie, uleiuri volatile etc).
8. Imbunatateste circulatia sanguina
9. Ca uz extern, revigoreaza pielea, o intineresti, sporeste circulatia subcutanata este utila pentru circulatia periferica proasta (maini sau picioare reci se tin in fiecare seara in apa fierbinte cu 30 picaturi de menta la o jumatate de cada);
10. Elimina oboseala picioarelor, se foloseste o dilutie de ulei de masline 5 linguri cu 10 picaturi ulei de menta si zeama de la o lamaie si se ung gambele delicat, in strat subtire, in fiecare seara.
11. Este un foarte bun tonic nervos, fiind utila ca aromaterapie in perioadele de suprasolicitare psihica;
12. Menta inhiba agresivitatea – este concluzia la care a ajuns un grup de cercetatori italieni;
13. Menta este ultila celor care tusesc, de exemplu fumatorilor, ci nu doar celor raciti. Ajuta la eliminarea expectoratiilor.
14. Menta este utila in tratamentul oboselii cronice.
15. Calmeaza durerile de cap;
16. Este utila in tratamentele antiacneice si in alte iritatii ale pielii;
17. Amelioreaza durerile musculare si articulare, cele din reumatism si artroza;

Bors de Sfecla - reteta zilei

RETETA ZILEI
Bors de Sfecla


Ingrediente:
- 1 l apa
- o sfecla mijlocie
- 2-3 cartofi
- o ceapa mica
- o lingura de patrunjel tocat marunt
- o lingura de leustean tocat marunt
- o lingura de cimbru uscat
- o cana de bors

Mod de preparare:
Sfecla curatata se taie sub forma de taitei si se lasa cu putina sare 5 minute. Dupa ce se stoarce usor, se pune la fiert cu ceapa taiata marunt. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga cartofii taiati in cuburi, care au fiert separat, si se acreste cu bors dupa gust. Se adauga verdeata, cimbrul si zeame de sfecla proaspata dupa plac.

vineri, 12 ianuarie 2018

Semintele de canepa




Seminţele de cânepă pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume şi fructe, muesli, produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă şi pot fi încadrate din punct de vedere biologic în categoria nucilor sau seminţelor oleaginoase.


Având un gust similar cu seminţele de pin şi de floarea soarelui, seminţele de cânepă pot fi folosite în orice reţetă. În ceea ce priveşte conţinutul nutritiv, sămânţa de cânepă decorticată conţine în principiu 30% proteine, 42% grăsime şi 15% carbohidrati.

Pentru diabetici, indicele glicemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt de asemenea pline de nutrienţi care moderează nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, seminţele de cânepă decorticate conţin 30% proteine, din care 65% este proteină uşor de digerat, numită şi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uşor de digerat şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Proteina din cânepă conţine toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina şi treonina).

Nu mai puţin important este conţinutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 din compoziţia seminţelor de cânepă. Aceste substanţe sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile din corp şi ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate.
Pentru că organismul nostru nu poate produce singur aceşti doi acizi graşi, este foarte important să ne procurăm aceste substanţe din alimentaţie, iar astfel de alimente bogate în Omega 3 şi Omega 6 sunt: uleiul de in, cânepă, rapiţă, nuci, chia, somon, macrou, sardine, seminţe de cânepă – Omega 3, şi ulei de cânepă, rapiţă, nuci, floarea soarelui, susan – Omega 6.

Deşi nu există nici o doză zilnică recomandată (DZR) de acizi graşi esenţiali, mulţi experţi recomandă un minim de 3% de calorii din acizi graşi omega-6 şi 1% din omega-3. Femeile însărcinate şi cele care alăptează ar trebui să dubleze aceste doze. O lingură de ulei de cânepă sau 2 linguri de seminţe de cânepă decorticate conţin aproximativ 6.6 grame de omega-6 şi 2.2 grame de omega-3 – exact doza necesară pentru o dietă de 2000 de calorii.

10 beneficii pentru care trebuie sa le incluzi in alimentatia ta

1. Sunt indicate in alimentatia viitoarelor mamici pentru ca acizii grasi esentiali sunt necesari dezvoltarii armonioase a copilului.

2. Semintele de canepa sunt o binecuvantare pentru adeptii unui regim vegetarian, intrucat se numara printre putinele alimente care furnizeaza cantitatea optima de proteine (6 grame pentru fiecare lingura), continand toti cei 9 aminoacizi esentiali, printre care si "faimoasele" grasimi omega-3 si omega-6, pe care corpul le poate prelua doar din alimente.

3. Inlocuirea alimentelor pline de grasimi saturate cu semintele de canepa (bogate in grasimi sanatoase), reduce riscul de infarct, nivelul de colesterol rau (LDL) si predispozitia de a suferi ateroscleroza.

4. Sunt ideale in alimentatia diabeticilor deoarece au un indice glicemic scazut.

5. Combat artrita reumatoida. Omega 3 ajuta la producerea substantelor antiiflamatoare care actioneaza asemeni hormonilor.

6. Daca esti la dieta si vrei sa-ti imbunatatesti tranzitul intestinal atunci fibrele pe care le contin semintele de canepa vor optimiza confortul si sanatatea ta.

7. Semintele de canepa imbunatatesc randamentul cerebral, in special functionarea memoriei. Cercetarile de specialitate au aratat ca acizii omega-6 si omega-3 din canepa (seminte sau ulei) pot intarzia sau atenua efectele neurologice ale bolilor precum Alzheimer sau Parkinson.

8. Semintele de canepa fac minuni pentru pielea ta, constituentii sai hranind celulele si ajutandu-le sa se regenereze. Extractul de canepa este folosit si in tratarea unor afectiuni precum eczema sau psoriazisul.

9. Pot fi consumate de persoanele cu intoleranta la gluten, zahar, nuci si lapte.

10. Imbunatatesc sanatatea celor care, din cauza predispozitiei la constipatiei, nu pot consuma carbohidrati

Semintele de Dovleac

BENEFICII:
Magneziul sanatos pentru inima: un sfert de cana de seminte de dovleac contin aproape jumatate din cantitatea zilnica recomandata de magneziu, care participa la o larga gama de functii fiziologice vital de importante, inclusiv crearea de ATP (adenozina trifosfat, moleculele energetice ale corpului tau), sinteza ARN si ADN, pomparea sangelui de catre inima, formarea adecvata a oaselor si dintilor, relaxarea vaselor tale de sange, si functionarea adecvata a colonului.
Zinc pentru suport imunitar: semintele de dovleac sunt o bogata sursa de zinc(14 g contin 1 mg din acest binefacator mineral), care este important pentru imunitate, cresterea si diviziunea celulara, somn, buna dispozitie, simturile gustului si mirosului, sanatatea ochilor si a pielii, regularizarea insulinei si functia sexuala masculina.
Grasimi omega 3 vegetale: nucile si semintele crude, inclusiv cele de dovleac, sunt unele dintre cele mai bune surse vegetale de omega-3 (acid alfa-linoleic sau AAL). Cu totii avem nevoie de AAL, totusi AAL trebuie sa fie convertit de corpul nostru in mult mai esentialele grasimi omega-3 EPA si DHA – printr-o enzima pe care marea noastra majoritate am impiedicat-o sa functioneze prin inaltul nivel al insulinei.
Sanatatea prostatei: semintele de dovleac au fost indelung pretuite ca un important aliment natural pentru sanatatea barbatilor. Aceasta in parte datorita inaltului lor continut de zinc, care este important pentru sanatatea prostatei(unde se gaseste cea mai mare concentratie din corp), si de asemenea pentru ca extractele si uleiurile din seminte de dovleac ar putea juca un rol in tratarea hiperplaziei prostatice beningne(HPB, sau prostata marita).
Cercetarile sugereaza ca atat semintele de dovleac, cat si uleiul din semintele de dovleac, utilizate in combinatie cu extract de Saw Palmetto(palmier pitic american) ar putea fi deosebit de binefacatoare in sprijinirea sanatatii prostatei.
Efecte antidiabetice: Studiile pe animale sugereaza ca semintele de dovleac ar putea ajuta la imbunatatirea regularizarii insulinei si la prevenirea complicatiilor diabetice prin micsorarea stresului oxidativ.
Beneficii pentru femeile dupa menopauza: uleiul din seminte de dovleac este bogat in fitoestrogeni naturali si studiile sugereaza ca ar putea duce la o sporire semnificativa a colesterolului bun „HDL”(lipoproteine de inalta densitate), impreuna cu micsorarea presiunii sanguine, a bufeurilor, durerilor de cap, de articulatii si alte simptome menopauzale la femeile aflate in perioada de dupa menopauza.
Sanatatea inimii si ficatului: semintele de dovleac, bogate in grasimi sanatoase, antioxidanti si fibre, ar putea oferi beneficii pentru sanatatea inimii si a ficatului, in special cand sunt amestecate cu seminte de in.
Triptofan pentru somn odihnitor: semintele de dovleac sunt o bogata sursa de triptofan, un aminoacid(„caramida” din care sunt construite proteinele), pe care corpul tau il converteste in serotonina, care la randul ei este convertita in melatonina, „hormonul somnului”.
Consumul de seminte de dovleac cu cateva ore inainte de culcare, impreuna cu un carbohidrat cum ar fi o bucatita de fruct, ar putea fi deosebit de binefacator pentru ca ofera corpului tau triptofanul necesar pentru producerea de melatonina si serotonina, care ajuta la favorizarea unui somn odihnitor pe timpul noptii.
Beneficii anti-inflamatorii: uleiul din seminte de dovleac a fost gasit ca prezentand efecte anti-inflamatorii. Un studiu pe animale a gasit chiar ca actiona la fel de bine precum medicamentul anti-inflamator indometacina in tratarea artritelor, dara fara efecte secundare.

joi, 11 ianuarie 2018

Samburii de struguri



Sâmburii de struguri se numără printre cele mai benefice alimente pe care le avem la dispoziție. Ne ajută să ne menținemsănătatea și frumusețea, dar și să tratăm numeroase boli, să slăbim, etc.

Printre proprietățile și abilitățile acestor sâmburi mici sunt incluse și următoarele (și cu siguranță cercetătorii vor descoperi și altele în viitor):
-Sunt o sursă excelentă de antioxidanți.
-Protejează organismul împotriva radicalilor liberi.
-Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a țesuturilor, organelor și celulelor.
-Mențin corpul tânăr.
-Ajută la prevenirea petelor de bătrânețe și a ridurilor.
-Îmbunătățesc circulația.
-Protejează organismul împotriva poluării, a tutunului și a altor agenți nocivi.
-Curăță sângele de efectele negative ale medicamentelor și ale consumului excesiv de alcool.
-Întărește pereții venelor și ai arterelor (datorită conținutului de flavonoide).
-Îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară, fiind recomandați pacienților care au suferit un infarct miocardic.
-Au proprietăți antiinflamatoare care ajută la tratarea unor afecțiuni precum artrita, gastrita, sinuzita și dermatita.
-Curăță intestinele.
-Mențin în formă optimă vederea, pielea și creierul.
-Previn bolile degenerative.
-Previn formarea plăcilor de aterom la nivelul arterelor.
-Combat căderea părului și stimulează creșterea noilor fire.
-Mențin țesuturile conjunctive sănătoase și tinere.
-Au proprietăți antialergice, antiulceroase și antihistaminice.
-Ajută la prevenirea cancerului.
-Încetinesc dezvoltarea cataractei și a glaucomului.
-Întăresc plămânii și previn insuficiența respiratorie.
-Întăresc sistemul imunitar, prevenind numeroase boli.


Dacă alegi să mănânci fructul întreg, nu uita să speli bine strugurii pentru a îndepărta mizeria și soluțiile chimice cu care au fost stropiți.
Cel mai bine este să consumi struguri organici. Poți să scoți sâmburii din bobițe, să-i speli și să-i usuci, apoi să îi adaugi în smoothie-uri, shake-uri sau sucuri, proaspete sau procesate.
Unele persoane preferă să îi lase la înmuiat în apă timp de 24 de ore, pentru a le activa proprietățile.
Nu uita că trebuie să îi mesteci bine, deoarece sâmburii sunt greu de digerat. Doza zilnică recomandată este de 300 mg (dacă folosești capsule).
Nu există contraindicații. Strugurii sunt o gustare perfectă atunci când îți este poftă de ceva dulce. În acest fel vei evita consumul de dulciuri și te vei bucura de toate beneficiile acestor fructe minunate.


Dieta pe bază de struguri (și sâmburi de struguri):

Strugurii stimulează arderea grăsimilor și pierderea în greutate, motiv pentru care numeroase persoane îi adaugă în dieta zilnică sau în dietele detoxifiante (un alt beneficiu subliniat anterior).
Cumpără 1 kg de struguri roșii (există mai multe tipuri) și alege o zi a săptămânii în să începi cura de detoxifiere sau de slăbire:
-Dieta durează doar 24 de ore și nu trebuie urmată prea des. Este indicat să aștepți încă două luni pentru a o repeta.
-Consumă două linguri de ulei de măsline extravirgin pe stomacul gol. Adaugă câteva picături de zeamă de lămâie într-un pahar cu apă caldă și bea.
-Nu uita că nu poți să mănânci strugurii în combinație cu alte alimente. Trebuie să aștepți 20 de minute pentru ca fructul să se digere. În caz contrar, zaharurile din compoziția sa vor fermenta în stomac, provocând disconfort, gaze, indigestie, etc.
-Poți să combini strugurii cu alte fructe, dar acest lucru nu este indicat deoarece nu vei putea să profiți la maxim de beneficiile acestora.
-Mestecă bine sâmburii de struguri și zdrobește-i cu dinții.
-Așteaptă 10 minute după ce ai consumat uleiul de măsline și ai băut apa cu lămâie, apoi servește prima cană de struguri proaspeți.
-După două ore, consumă altă cană cu boabe. Bea apă din belșug.
-La masa de prânz (la 2 ore după ultima cană cu struguri), servește o porție de legume fierte în aburi și o mână de pilaf din orez brun.
-Consumă câte o cană de struguri din două în două ore până la masa de seară, ce constă într-o porție de supă de legume, pește la grătar și o salată proaspătă asezonată cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.
-Cu două ore înainte de culcare, consumă încă o cană cu boabe de struguri.

miercuri, 10 ianuarie 2018

GANODERMA sau Reishi


Reishi este o ciupercă ce creşte în natură, pe scoarţa mai multor copaci, dar este foarte greu de găsit, de aceea se cultivă, în scop comercial, în Japonia, China şi alte părţi ale Asiei. Reishi este una dintre ciupercile folosite de cel mai mult timp în scop medicinal. Ciuperca nemuririi este cunoscută şi utilizată de mai bine de 2000 de ani în Extremul Orient. Conform convingerilor chinezilor, ciuperca este eficientă într-o gama foarte mare de afecţiuni. Preparatele ciupercii sunt comercializate sub formă de medicamente în China şi Japonia. Extrem de rară, ciuperca a constituit mult timp un privilegiu al celor bogaţi, cultivarea sa la scară largă făcându-se abia de curând. În China Antică, de pildă, numai împăraţii se puteau bucura de efectele benefice ale ciupercii Reishi, despre care se credea că are proprietatea de a menţine tinereţea şi de a prelungi viaţa.

Ganoderma ajută la vindecarea următoarelor boli și afecțiuni:


1. CANCER: Consumată preventiv, Ganoderma ajută la reducerea riscului apariţiei cancerului sau în cazul în care această boală s-a declanşat, este una dintre armele cele mai eficiente în distrugerea celulelor cancerigene. Ganoderma conţine mai mult de 154 de tipuri de antioxidanţi ce au efecte uimitoare asupra tratării acestei boli.

2. BOLI CARDIACE: Ciuperca Ganoderma ajută la prevenirea bolilor cardiace şi a atacului cerebral. Are efecte de echilibrare a presiunii arteriale, de îmbunătățire a circulației, de scădere a nivelelor de grăsime din sânge şi de evitare a arterosclerozei, deoarece conține adenozină şi triterpenoide naturale.

3. REMEDIU ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE: Ganoderma conţine o mare cantitate de antioxidanţi precum polifenoli, flavonoide, vitamina C, etc. care luptă împotriva radicalilor liberi, iar germaniul organic ajută la oxigenarea celulară, ceea ce determină combaterea efectelor îmbătrânirii şi asigură longevitatea organismului..

4. PIERDERE ÎN GREUTATE: Ganoderma ajută corpul să piardă în greutate, arde depozitele de grăsimi şi este un stimulent natural al metabolismului datorită sinergiei compușilor săi.

5. ENERGIZARE: Ganoderma îmbunătățește nivelele de energie atât a corpului cât şi a minţii deoarece germaniul organic conţinut de ciupercă ajută la o oxigenare mai bună a celulelor, crescând nivelul global de energie al organismului.

6. REGENERAREA PIELII: Antioxidanţii conţinuţi de Ganoderma protejează pielea efectele dăunătoare ale radicalilor liberi care cauzează apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură a pielii. Ganoderma ajută de asemenea în cazul apariției cancerului de piele.

7. ARTRITĂ: Ciuperca Ganoderma ajută la prevenirea, reducerea riscului şi combaterea artritei reumatoide datorită sinergiei triterpenoidelor, germaniului organic şi a imunomodulatoarelor care permite controlul inflamaţiilor şi echilibrarea sistemului imunitar.

8. SISTEMUL OSOS: Datorită prezenței calciului şi a vitaminei D, pe lângă compușii care ajută la absorbția calciului se îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului osos, iar consumul zilnic de Ganoderma ajută la menţinerea densităţii osoase.

9. COLESTEROL: Ganoderma ajută la reducerea nivelului de colesterol şi îmbunătățește de asemenea proporția dintre colesterolul bun (HDL) şi cel rău (LDL), reducând nivelul colesterolului rău datorită prezenţei triterpenoidelor şi a adenozinei.

10. OBEZITATE: Ganoderma ajută la prevenirea obezităţii şi la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este foarte puţin probabil ca persoanele care au o dietă sănătoasă, fac exerciţii fizice în mod regulat şi consumă ciuperca Ganoderma să devină obezi.

11. DIABET: Ganoderma îmbunătăţeşte metabolismul şi previne apariţia creşterilor bruşte a nivelului de zahăr din sânge, echilibrând metabolismul general al organismului.

12. REGLEAZĂ NIVELUL DE ZAHĂR DIN SÂNGE: Zahărul din sânge tinde să crească odată cu vârsta, însă polifenolii şi polizaharidele conținute de ciuperca Ganoderma ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

13. REGLEAZĂ PRESIUNEA SANGUINĂ: Ganoderma ajută la reducerea presiunii sanguine datorită purificării sângelui şi elasticizării arterelor şi a vaselor de sânge.

14. GASTRITĂ: Datorită compuşilor extraordinari pe care îi conţine ganoderma, aceştia luptă în mod eficient împotriva Helicobacter Pylori, bacteria care inflamează mucoasă intestinală şi duodenul. Mai mult chiar, celulele stomacului funcţionează mai bine datorită sinergiei compuşilor care controlează secreţia de acid gastric.

15. CONSTIPAŢIE: Datorită cantităţii mari de fibre nesolubile precum hemiceluloza conţinută de ganoderma, colonul funcţionează în mod adecvat. Aceste fibre îmbunătăţesc funcţiile digestive şi permite eliminarea toxinelor şi a compuşilor dăunători pentru corp.

16. ALZHEIMER: Ganoderma ajută în mod eficient la îmbunătăţirea memoriei şi cu toate că încă nu se cunoaşte un tratament pentru vindecarea maladiei Alzheimer, ciuperca Ganoderma ajută la încetinirea procesului de reducere a acetilcolinei din creier, care este cauza apariţiei acestei maladii.

17. PARKINSON: Antioxidanţii conţinuţi de Ganoderma ajută la prevenirea distrugerii celulor creierului, care este una din cauzele apariţiei bolii Parkinson. Dacă se consumă Ganoderma în mod regulat, este foarte puţin probabil ca această boală să apară.

18. DEPENDENŢE: Prin efectul sinergic al compuşilor precum germaniul organic şi al antioxidanţilor, se îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos, consumul de Ganoderma fiind de un real folos în controlarea şi stoparea dependeţelor nocive pentru organism.

19. MIGRENE: Compuşii care relaxează sistemul nervos, împreună cu triterpenoidele care controlează apariţia durerilor şi a inflamaţiilor, ajută la controlarea şi combaterea, într-un mod foarte eficient a migrenelor şi cefaleelor.

20. BOLI HEPATICE: Datorită proprietăţilor sale antifibrotice şi imunologice, ciuperca Ganoderma, prin sinergia compuşilor săi, acţionează în mod eficient asupra ficatului, ajutând la prevenirea unei proaste funcţionări a acestui organ extrem de important.

21. BOLI RENALE: Studii ştinţifice realizate în Japonia demonstrează că ciuperca Ganoderma are un efect puternic asupra îmbunătăţirii funcţiei rinichilor. Atât în cazul nefritei cât şi a insuficienţei renale s-a demonstrat că sinergia compuşilor din Ganoderma controlează şi combate problemele de acest tip.

22. TOXINFECŢII ALIMENTARE: Polizaharidă numită Lentinan care se găseşte în ciuperca Ganoderma poate ajuta corpul să distrugă bacteriile care cauzează toxinfecţiile alimentare şi de asemenea distruge toxinele produse de aceste bacterii.

23. IMUNITATE: Polifenolii, flavonoidele, Beta glucanul şi în principal Lentinanul care se găsesc în compoziţia ciupercii Ganoderma ajută la stimularea sistemului imunitar, întărind organismul în lupta sa contra infecţiilor.

24. GRIPĂ ŞI RĂCEALĂ: Consumul regulat al ciupercii Ganoderma ajută la evitarea gripei şi a răcelilor, datorită sinergiei compuşilor săi care îmbunătăţesc în mod considerabil sistemul imunitar.

25. ASTM: Proprietăţile antiinflamatorii ale triterpenoidelor şi ale germaniului permit relaxarea muşchilor care susţin tuburile bronhiale, reducând severitatea episoadelor de astm. Pe lângă efectul imunomodulator al compuşilor din Ganoderma, se evită de asemenea apariţia stărilor de agitaţie.

26. HERPES ŞI ALTE VIRUSURI: Ciuperca Ganoderma, datorită compuşilor săi care întăresc sistemul imunitar şi a germaniului care creşte producţia de interferon este de un real folos atât în prevenirea cât şi în tratarea herpesului şi a altor virusuri precum tipurile de hepatită, papiloma, HIV, etc.

27. ALERGII: Prezenţa triterpenoidelor precum a acidului ganoderic are efecte antihistaminice care diminuează alergiile. Atunci când există alergii, trebuie luat în considerare un consum regulat al ciupercii Ganoderma.

28. BOLI AUTOIMUNE: Datorită efectului Lentinanului şi a altor polizaharide precum beta-glucan se regularizează funcţia sistemului nostru imunitar, combătând astfel bolile precum psoriazis, vitiligo, lupus, artrită, etc.

29. HIV (SIDA): Cercetătorii din Japonia au demonstrat că lentinanul din ciuperca Ganoderma îmbunătăţeşte în mod remarcabil sistemul imunitar şi ajută la reducerea atacului virusului HIV asupra celulelor sănătoase ale sistemului imunitar, ceea ce are ca efect faptul că consumul de Ganoderma poate ajuta la stoparea virusului HIV.

30. STRES: Efectele combinate ale compuşilor Ganodermei permit relaxarea sistemului nervos şi ajută la reducerea stresului şi a anxietăţii, care constituie principalii factori de risc ai bolilor lumii moderne.